Over Sjelter en Johanna

Ik ben Johanna Verpoort (1972) klinisch orthopedagoge van opleiding, wonende in Gent en moeder van twee tieners.

Van kinds af aan voel ik sympathie voor mensen die voor een moeilijke keuze staan, afscheid dienen te nemen of confronterende situaties meemaken.
Waar ik ook kom, op de kinderafdeling van een ziekenhuis, in een afgelegen dorp in Midden-Amerika of in een transitkamp aan de Noord-Franse kust, ondervind ik dat traumatische ervaringen mede bepalen hoe iemand in het leven staat en latere uitdagingen trotseert. En dat de aanwezigheid van iemand die je bijstaat en een ondersteunende omgeving een verschil maken. Dit besef motiveert mij om bewust die ander te zijn, met respect voor de kracht en de streefdoelen van de ander. 

Trots en tevreden kijk ik terug op resultaten van de inzet van mijn metgezellen en mezelf. Tegelijkertijd stel ik me telkens de vraag hoe het beter kan. Ik mis iets, iets wordt over het hoofd gezien.  

In 2020 herontdek ik Emotional Freedom Techniques (EFT) en het klikt meteen met deze methode. Ik ben gecharmeerd door haar eenvoud, terwijl ze inzetbaar is bij tal van klachten. Klachten die ontstaan omdat negatieve emoties zich vastzetten in het lichaam en zorgen voor storingen. EFT kan negatieve gevoelens, die je soms je hele leven meedraagt, losmaken en ‘opkuisen’. Fascinerend vind ik dat. Nu tappen deel uitmaakt van mijn dagelijkse routine en behandeling, ervaar ik zelf veranderingen.

Sinds ik ben opgeleid als EFT-behandelaar herken ik steeds vaker situaties, zowel in mijn omgeving als verder weg, waarbij tappen een verschil kan maken. Gedreven door de wens om mijn steentje bij te dragen, creëer ik een plek waar Emotional Freedom Techniques, themagecentreerde interactie (TGI) en andere expertise worden ingezet om voor jou het verschil te maken: zo is Sjelter geboren. 
Deze plek staat symbool voor een veilige ruimte waar beschutting te vinden is voor de turbulenties van het leven.  Waar er licht, warmte en voedsel te vinden is. Je kan erin schuilen, tot rust komen en aansterken. En je bent er niet alleen. Bij Sjelter krijg je hulp om je te bevrijden van klachten en beperkingen.
Indien je het wenst kan je ook coaching krijgen en in een groepstraject stappen, trainingen of workshops volgen.

Ik ben benieuwd naar jou en kijk ernaar uit je bij Sjelter te ontmoeten.